Οδηγική απόλαυση για την Jaguar F-Type

kw_v3_jaguar_f-type-s_002_low

Η ρυθμιζόμενη ανάρτηση KW Variant 3 είναι η ιδανική λύση για όσους θέλουν να βελτιώσουν τα οδηγικά χαρακτηριστικά της Jaguar F-Type στην καθημερινότητα. Με τη Variant 3 ο οδηγός μπορεί να προσαρμόσει την συμπεριφορά του αυτοκινήτου ανάλογα με τις ανάγκες του.

Σε περίπτωση αλλαγής της διάστασης των τροχών η ταχύτητα της επαναφοράς έχει 16 κλικ ρύθμισης και επιρεάζει άμεσα το κράτημα του αυτοκινήτου στο δρόμο. Η ρύθμιση γίνεται μέσω του μωβ περιστροφικού ρυθμιστικού που υπάρχει πάνω στο γόνατο της ανάρτησης.

Η ρύθμιση της ταχύτητας βύθισης επιρεάζει τις κλίσεις του αμαξώματος και βελτιώνει τη συμπεριφορά στις στροφές και γίνεται ανεξάρτητα από τη ρύθμιση της ταχύτητας επαναφοράς.

Επιπλέον η ρυθμιζόμενη ανάρτηση KW δίνει τη δυνατότητα για χαμήλωμα με εύρος από 0 εως 30 χιλιοστά στον εμπρός άξονα και από 5 έως 35χιλιοστά στον πίσω. Το παρακάτω βίντεο εξηγεί την τεχνολογία των βαλβίδων της ανάρτησης KW.

Εναλλακτική λύση: κιτ ελατηρίων με ρύθμιση ύψους

Σε αντίθεση με τα κοινά ελατήρια το κιτ ελατηρίων με ρύθμιση ύψους του KW δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να ρυθμίσει το ύψος με ακρίβεια, κάτι που δεν συμβαίνει με τα απλά ελατήρια χαμηλώματος. Έτσι κατά την τοποθέτηση το ύψος ρυθμίζεται με βάση τις απαιτήσεις του οδηγού,

” Κατά την τοποθέτηση ελατηρίων χαμηλώματος 30 χιλιοστών στον εμπρός άξονα της Jaguar F-Type παρατηρήσαμε ότι μειωνόταν πολύ η διαδρομή της ανάρτησης με αποτέλεσμα να χαθεί η άνεση. Έτσι το αυτοκίνητο ήταν κουραστικό κατά την οδήγηση ενώ σε αλλαγές κατεύθυνσης με μεγάλη ταχύτητα θα μπορούσε να γίνει επικίνδυνο” λέει ο product manager του KW Johannes  Wacker. Για αυτό το λόγο το κιτ ελατηρίων με ρύθμιση ύψους του KW για τη Jaguar F-Type έχει εύρος χαμηλώματος από 5 έως 25 χιλιοστά για τον εμπρός άξονα και από 10 έως 30 χιλιοστά για τον πίσω. Έτσι η ανάρτηση διατηρεί τη διαδρομή που χρειάζεται ώστε να διατηρείται η άνεση αλλά να έχει και σπόρ συμπεριφορά.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Aston Martin Vantage AMR GT3 Evo και Aston Martin Vantage AMR GT4 Evo του 2024 είναι εξοπλισμένα με αμορτισέρ αγωνιστικού τύπου KW Solid Piston Motorsport.

Fichtenberg (Γερμανία), 12 Φεβρουαρίου 2023 – Είτε στη Γερμανία, την Ευρώπη, την Αμερική ή την Ασία, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός εργοστασιακών ομάδων, είναι σε ανοδική πορεία

KW Variant4 για το Audi RS5

Με τη Variant 4 ο KW προσφέρει μια κορυφαία λύση ανάρτησης με πολύ εξελιγμένη τεχνολογία. Τώρα η Variant 4 με τις 3-way ρυθμίσεις είναι διαθέσιμη