Aston Martin Vantage AMR GT3 Evo και Aston Martin Vantage AMR GT4 Evo του 2024 είναι εξοπλισμένα με αμορτισέρ αγωνιστικού τύπου KW Solid Piston Motorsport.

Fichtenberg (Γερμανία), 12 Φεβρουαρίου 2023 – Είτε στη Γερμανία, την Ευρώπη, την Αμερική ή την Ασία, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός εργοστασιακών ομάδων, είναι σε ανοδική πορεία παγκοσμίως. Αυτό επηρεάζει θετικά και τον κατασκευαστή αναρτήσεων KW automotive. Ολοένα και περισσότεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων βασίζονται στις εξελίξεις της ομάδας KW automotive σε αυτόν τον τομέα. Τα αμορτισέρ KW Solid Piston πέντε τρόπων ρύθμισης και δύο τρόπων ρύθμισης έχουν εγκριθεί στα Aston Martin Vantage AMR GT3 Evo και Aston Martin Vantage GT4 Evo και θα παραδοθούν στις εργοστασιακές ομάδες το 2024. Πέρα ​​από την Aston Martin, ο KW Automotive εξοπλίζει αυτοκίνητα εργοστασιακών ομάδων όπως, BMW, Mercedes-AMG, Porsche και Toyota με τις αγωνιστικές της αναρτήσεις. Επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.kwsuspensions.net

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός αποτελεί το DNA της Aston Martin για περισσότερο από 100 χρόνια. “Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τη KW automotive που καταφέραμε να κερδίσουμε την Aston Martin Racing ως πελάτη”, λέει ο Thomas Rechenberg, Επικεφαλής της KW Motorsport. “Η βρετανική μάρκα αποτελεί μία από τις θεσμοθετημένες στον μηχανοκίνητο αθλητισμό με μεγάλη παγκόσμια επιρροή.” Μετά τη νίκη του ιδρυτή της εταιρείας Lionel Martin στον ανάβατο αγώνα Aston-Hill-Climb το 1914 με ένα προσαρμοσμένο Stinger, αυτός και ο Robert Bamford είχαν την ιδέα να μετονομάσουν την εταιρεία τους Bramford & Martin Ltd. του 1913 σε Aston Martin. Τη δεκαετία του 1950 τέθηκαν οι βάσεις για τις πρώτες αγωνιστικές επιτυχίες, με τους Βρετανούς να κερδίζουν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Αθλητισμού και τις 24 Ώρες του Le Mans το 1959 με το DBR1.

Στην πλούσια ιστορία τους, τα βρετανικά αγωνιστικά αυτοκίνητα γιόρτασαν πολλές επιτυχίες σε πρωταθλήματα αγωνιστικών αυτοκινήτων και Φόρμουλα 1. “Τώρα θα είμαστε επίσης μέρος αυτής της ιστορίας με τη μηχανική μας,” συνεχίζει ο Thomas Rechenberg.

Αμορτισέρ KW Solid Piston για αγωνιστικά αυτοκίνητα GT3 και GT4

“Οι νέες εκδόσεις Evo των υπαρχόντων αυτοκινήτων μας GT3 και GT4 έχουν κάνει ένα μεγάλο βήμα προόδου στην ακρίβεια και την οδηγικότητα, που θα επιτρέψει στους οδηγούς να εκμεταλλευτούν πλήρως την απόδοση κατά τη διάρκεια ενός αγωνιστικού σαββατοκύριακου. Η εισαγωγή των αμορτισέρ KW έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στις αναβαθμίσεις Evo, με τους δοκιμαστές να απολαμβάνουν αμέσως τα βελτιωμένα αποτελέσματα που παρέχουν. Επωφελούμενοι από την εμπειρία των μηχανικών της KW και μέσω της χρήσης των οχημάτων τους, ήμασταν σε θέση να βγούμε στην πίστα με ένα καλά βελτιστοποιημένο πακέτο αμορτισέρ από έναν από τους παγκοσμίως κορυφαίους προμηθευτές αγωνιστικών συστημάτων ανάρτησης,” λέει ο Huw Tasker, Επικεφαλής του Αθλητικού Εταίρου Racing AMR.

“Λόγω της γεωμετρίας και της διάταξης των άξονων, ο χώρος είναι εξαιρετικά περιορισμένος στον εμπρόσθιο άξονα του Aston Martin Vantage AMR GT3 Evo,” εξηγεί ο Florian Heer, μηχανικός της KW Motorsport που, μαζί με τον Thomas Rechenberg, είναι υπεύθυνος για την Aston Martin. “Έχουμε δημιουργήσει μια ειδική λύση για τους διπλούς ελεύθερους άξονες.” Οι αναρτήσεις KW V6 Racing μπορούν να επεκταθούν στο μήκος χρησιμοποιώντας μια διάταξη δακτυλίων που μπορεί να επιλέξει ο μηχανικός αγώνων. Για τους πέντε τρόπους ρύθμισης αμορτισέρ V6 Racing που χρησιμοποιούνται στο GT3 Evo, η KW automotive χρησιμοποιεί την τεχνολογία Solid-Piston της. Σε αντίθεση με άλλες φιλοσοφίες σχεδίασης, αυτή η προσέγγιση δεν επιτρέπει στο λάδι να ρέει μέσω του πιστονιού του αμορτισέρ. Αντ’ αυτού, το σύνολο του όγκου του λαδιού αντικαθίσταται από το ενιαίο πιστόνι και δια μέσου των βαλβίδων. Οι βαλβίδες των αμορτισέρ είναι συνδεδεμένες σε σειρά και δεν βρίσκονται στο πιστόνι αλλά σε ξεχωριστή βαλβίδα. Αυτή η modular τεχνολογία βαλβίδων επιτρέπει την προσαρμογή των ανοιγμάτων διατομής των βαλβίδων στις απαιτήσεις του πελάτη στην περιοχή χαμηλής ταχύτητας και την ατομική ρύθμιση της προφόρτισης της βαλβίδας στην περιοχή υψηλής ταχύτητας. Αυτός ο ευέλικτος σχεδιασμός επιτρέπει την ειδική προσαρμογή της συμπεριφοράς απόκρισης των αμορτισέρ. Επιπλέον, το V6 Racing διαθέτει μια ρυθμιζόμενη λειτουργία εκροής για να αποσβέσει την απότομη αύξηση κάθετης δύναμης κατά την επιθετική οδήγηση πάνω στα curbs της πίστας.

“Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης, της μέτρησης και των δοκιμών, οι οδηγοί μας ανέφεραν ότι το V6 Racing damper στο GT3 Evo τους δίνει μεγάλη εμπιστοσύνη και ότι έχουν συνεχώς υψηλή απόδοση,” συνεχίζει ο Thomas Rechenberg. “Γι’ αυτό, η Aston Martin Racing βασίζεται στα αμορτισέρ KW V6, πέντε δρόμων στο GT4 Evo.” Ενώ τα αμορτισέρ είναι πέντε δρόμων για λόγους απόδοσης στο AMR GT3 Evo, τα αμορτισέρ V5 Racing για το AMR GT4 Evo διαθέτουν βαλβίδες δύο τρόπων ρύθμισης στη χαμηλή ταχύτητα συμπίεσης και επαναφοράς.

Πέρα ​​από την Aston Martin, οι BMW, Mercedes-AMG, Porsche και Toyota βασίζονται στους αμορτισέρ του αγωνιστικού KW από τον κατασκευαστή αναρτήσεων στο πρόγραμμα αθλητικών πελατών τους. Η KW automotive βρίσκεται ακόμα σε μια σταθερή πορεία ανάπτυξης στο κεντρικό της γραφείο στο Fichtenberg, Γερμανία, Σβαβία. Η ζήτηση για ειδικούς εργαζόμενους είναι αντίστοιχα υψηλή. Η KW αναζητά μηχανικούς έρευνας και ανάπτυξης για αγωνιστικές εφαρμογές και έχει πολλές συναρπαστικές ευκαιρίες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

KW Variant4 για το Audi RS5

Με τη Variant 4 ο KW προσφέρει μια κορυφαία λύση ανάρτησης με πολύ εξελιγμένη τεχνολογία. Τώρα η Variant 4 με τις 3-way ρυθμίσεις είναι διαθέσιμη

kw_blog_audirs5_kw_v4_006

KW Variant4 για το Audi RS5

Με τη Variant 4 ο KW προσφέρει μια κορυφαία λύση ανάρτησης με πολύ εξελιγμένη τεχνολογία. Τώρα η Variant 4 με τις 3-way ρυθμίσεις είναι διαθέσιμη